terkucil

Nak tanya..kebelakangan ni sy selalu rasa nk terkucil walaupun baru je lepas buang air kecil..ade x mommy yg pernah alami? #anaksulung

9 Balas

Saya macam tu masa 1st trimester and now 3rd trimester lagi la. Baru je lepas kencing, masuk bilik nak tidur rasa nak kencing lagi sekali. Tengah malam memang confirm bangun kencing. Lagi2 bila baby kick kuat kat bahagian bawah tu. Memang time tu jugak kena ke toilet. Kalau tak jenuh terkucil dalam seluar 😂😂

5y ago

Haha sama sis. Masuk 3rd trimester mmg kerap kencing 🤣

tgh mandi pun kdg2 3 4 kali rase nk kencing...sblm mandi kencing, pas syampu kencing, pas cuci muka kencing, sebelum kua blik air pun kencing. kdg2 gelak sesorg, dlm ati ni ckp aku ni mandi ke mnum air. 😅😂

5y ago

hahaha sy pun mcm ni jugak sis..

Normal.. waktu pregnant memang akan kerap ke bilik air. Da buang air pon kdg² mcm nk buang lagi padahal xbyk pon air.

Saya jadi macam tu masa awal pregnant. Kurang minum air pun ye jugak.

Normal sbb bby dlm kndungan dah besar pundi kncing mngecik

Ha..Start 7 bulan.. skrg baru masuk 8 bulan, aduhai..😂

Sekarang dah berapa bulan?

5y ago

8 bulan lebih..

First trimester saya dulu, tanda sebelum sy tau preg mmg sy jnis kuat kencing.. Kerap Kencing ja la tapi smpai minggu ke 9, 10 cmtu kencing sy jd xpuas xlawas kerap kencing yg sikit2 sblm ni kncing kerap pn kalau lawas xpa.. Yg xlawas ni prob sikit jd kencing kotor kalau xrawat xjmpa doc bila kncing akan jd sakit laa..

Kalau 1st trimester tak normal. Kena check dgn dr berkemungkinan kencing kotor. Sebab saya pernah kena, bila tanya kat sini dorg kata normal sebab baby membesar. Pegi klinik, dr bgtau tak normal sebab size baby pun kecik lagi plus terlalu awal utk rasa kencing tak lawas. Saya kena masa 13 weeks

5y ago

Kalau dah 3rd trimester dr kata normal. Tapi kalau nak check dgn dr boleh je as precaution ☺️