ZINCOFER VS MALTOFER

Hi, nak tanya. Zincofer dgn maltofer kelebihan dia sama ka? Sbb doktor bagi zincofer tapi lepas makan ja mesti mual and muntah. And baru nak try maltofer punya. Maltofer okey tak?

7 Balas

Okay je puan. Saya dulu pun x boleh telan zincofer. Now saya ambil maltofer alhamdulillah hb naik. Cuma puan kena konsisten makan maltofer tu jgn skip. Jgn lupa kena banyakkan makn buah buahan & minum air masak secukupnya. Kalau tak memang sembelit teruk mcm saya dulu.

pengalaman saya ✅obimin✅zincofer ✅iberet bnyak bntu naik hb.. tapi sebab asyik muntah.. dr bagi try maltofer.. rasa dan pnerimaan ok.. cuma hb naik tak cantik/sikit.. kdg takda naik pon😪😪 saya amalkan sup bayam ikan bilis..+ buah2

Maltofer sedap, makan tak mual. Saya pun tak tahan ngan zincofer. Maltofer Fol ada iron dan folic acid saja, Zincofer ada lebih sikit macam vitamin c, b12.

saya x leh telan zincofer , pastu dr suggest makan maltofer..Alhamdulillah maltofer lagi better .rasa coklat sedap je. .. nak makan pun syiok..heheh

xpyh mkn sis...sis mkn je buah2an..klo leh mkn kurma lg bagus ..haha .sebab sy xpnh mkn lgsung zincofer tu...tengok pun seram😆

sy pon x boleh mkn zincofer , jd angin n muntah.. nurse suruh beli maltofer.. alhamdulillah dh nak habis 2 papan.. okey x angin dan muntah

maltofer orang lain makan 3biji pagi siang malam 🤣 saya doc cadangan amik 3biji sekali dalam satu masa sebab nak percepatkan hb naik