29 WEEK BERSAMA

hi nak tanya utk mommies kat luar , saya ada keputihan dri awal pregnnt . tp masuk je 27 week haritu detect pulak ada gbs seblum ni candida disebbkn keputihan . btw saya nak tanya boleh ke bersama dengan husb if kita ada gbs ? ada effect apa apa tak dekat husb / saya ? actually tak bersama since awal pregnant sbb alahan and keputihan , takut ada infection pulak kalau bersama dgn husb . sorry soalan agak straight forward sbb first time mom .

2 Balas

Kalau awk ada keputihan candida tu lagi or gbs tu ketika bersama suami jngn sesekali pakai air liur kita atau ludah kita utk cepat bgi kemaluan kita basah utk senang bersama sbb ada juga yg guna liur sbagai pelincir utk brsma suami...air liur niy ada bakteria yg boleh menyebabkan keputihan juga dlm vagina.

boleh saja bersama.. tp lepas brsama suami kena cuci la,tkut gatal2 plak dia,sy pun mmg gbs juga.. lepas brsama cuci elak lg teruk keputihan..