first time pregnant

Nak Tanya.. usia kandungan 9weeks mmg Kita Tak rasa apa2 kee 😅 maaf first time

12 Balas

Maksud sis tu rasa apa? Pergerakan baby or alahan? Kalau pergerakan baby for first time pregnant akan rasa dalam 18weeks-20weeks. Kalau paling awal pun maybe dalam 16weeks macam tu. kalau alahan tu pulak depends pada seseorang. 9weeks tu terlalu awal sangat untuk rasa pergerakan baby sebab baby baru je besar size kurma. Saranan saya dekat sis perbanyakkan lah tambah ilmu berkenaan pregnancy ni. Saya pun first time jugak pregnant.

4y ago

Tq share info , nnti Saya perbanyakkan ilmu . Saya tunggu hampir 3tahun untuk dapatkan .. Saya risau sebab Saya x de alahan apa2. Cuma mood saja tiada 🙂

Kalau alahan tu, ada orang tak ada. Saya start alahan dari 5 minggu lebih sampai sekarang dah dekat 5 bulan tak habis lagi 😅 masih lagi tak boleh bau orang memasak, tak boleh bau nasi putih. Hari hari muntah 😅 tapi enjoy je.

4y ago

Hee semoga dipermudahkan awak 😍

Yes terlampau baru lg awk nk rasa alahan/ gerakan baby....kalau sy dh 3 bulan baru rasa tu pon sebulan je pastu xde dah tp lain org lain kan pmbawakan dia...hrp dipermudahkan semuanya untk awk & baby💪🏼

4y ago

Terima kasih awak share pengalaman 👍🏼

Saya kndungn 8minggu mcmtu g KK dah nmpak heartbeat baby sis skrg Alhamdulillah dah msuk 13minggu ada jugk rasa tp xtw la sama ada tu pergerakan baby atau angin.Alhamdulillah ni ank first sy.🙂🙂

4y ago

Tahniah untuk awak dear 🙂

Kalau rasa bergerak, belum rasa lg tu sis.. Baby masih kecil lagi tu.. Saya yg 6bulan ni pun kadang rasa xpregnant.. Pegang baby bump, baby gerak2 baru feeling..

4y ago

Baik2 sis.. terima kasih. Sis pun sama🥰

Maksud sis rasa pergerakan baby atau alahan preggy? Klu pergerakan baby belum dpt rasa lg sbb masih terlalu baru & klu alahan tu depends on individu 👌

4y ago

Sama2

Bersyukurlah kalau takde alahan . Saya 5 minggu je dah mula alahan . Harap trimester pertama je . Jaga diri bebaik ☺️

4y ago

Terima kasih awak. Jaga diri sama ☺️

Saya masa 1st trimester pun xde alahan langsung, alhamdulilah. Now da 14 weeks perut je makin bonjol kedepan 🤗🤗

4y ago

Harap Saya pun samalahhh , terima kasih awak share 🥰

Tak sis..masih kecil..saya dah masuk 16weeks pun baby bum belum nampak😄 Semoga sis dan baby sihat🥰

4y ago

Sama sis..saya pun baby first 🥰 InshaAllah Amiin😍

Sy pun takda apa2 alahan sepanjang pregnancy. First baby ye? Tahniah. Excited kan😊

4y ago

Hee thankque sis. Sangat excited sebab dah lama tunggu ☺️