Covid ketika hamil

Hai , mommies..saya first time pregnant..ttc hampir 3 tahun..usia kandungan baru 9 weeks..tiba tiba saya kena covid..apa yang perlu saya buat ? #covid #9Weeks #firsttimepregnant

2 Balas

Jaga makan supaya sentiasa ada tenaga dan monitor oxygen klu ada oxymeter. Klu teruk xboleh nafas ke pgi hosp cepat2 tau. Dan jgn mkn ubat sesuka hati sbb ibu mengandung xboleh mkn sebarangan ubat 🤗

2y ago

terima kasih , anon..doctor cuma bagi ubat batuk demam dan sakit tekak saja buat masa sekarang

Saya pun sama awak. Semalam check, positive covid. Cuma masa check tu dekat klinik, jadi dr ada bagi beberapa ubat untuk makan, tengok pada simptom awak. Kalau teruk, awak better pergi CAC.

2y ago

InsyaAllah. Kita sama2 doa. Semoga kita & baby sentiasa dilindungiNya 🤲🏻. Cepat sembuh ya.