baby 6 month makan

okay ke baby 6 bulan makan 3 kali sehari? ada yg ptt dirisaukan tak? tapi tiap kali makan dlm 3 sudu besar bubur #ingintahu #seriusnanya #advicepls

3 Balas

Baby umur 6 bulan sehar sekali pn xpe makan, tp klu die nk lgi nmpk brselra blh naikn 2 kali sehari, ikut demand baby, sbb susu msih utama, baby awal2 mmg skit je mkn, tp xpe tetap je offer bg mcm2 tekstur, n xsmstinya bbur je, blh je bg mcm2 jnis mknn lg contoh labu,sweet potato,carrot, anak saya pn mula2 skit je mkn, now alhamdulillah suka makan, umur dh msk 7 bulan.

patut risau kalau dia tak berak n sembelit je. kalau berak ok, xpe. bgi air lebih

4mo ago

sembelit tu sis.. kalau dah makan patut kerap berak..

okay tu ibu, teruskan ✅👍🏻 kenalkan dan pelbagaikan makanan kepada anak.

5mo ago

baik, terima kasih response