Buka buku pink utk second pregnancy

Salam. Sy nak tanya. Utk buka buku pink utk anak kedua, kena bawak apa ya? Sy kol 2 hari berturut Klinik kk xangkat2. Anyone yg boleh share experience. Thanks

6 Balas

kalau kat kk saya tu dia mintak: 1) salinan ic awak dan suami 2) salinan sijil nikah, ori kena bawak skli 3) buku pink kelahiran lepas Lagi satu misal dia tak angkat call kan awak kena pegi kk tanya, ada appointment kena buat tak sebab macam tempat saya call mmg dia susah angkat. saya pergi dia akan masukkan nama dalam appointment and bagi tarikh. Lepastu kalau kalau awak dah ada pegi scan mana ii , awak bawa jugak sebab dia akan kepilkan sekali dalam buku pink yang baru tu.

terima kasih sume yg balas. sy contact dgn nurse kat kk tu. die Kate kena walk in as pesakit luar utk confirm kan pregnancy. nanti baru g kaunter kt dlm utk isi borang and tunggu nurse kol utk appointment. sy Kate memang kena confirm kan pregnancy as pesakit luar juga ke klau dah memang confirm pregnant kat Klinik swasta. nurse tu Kate ye. memang cm tu ye yg lain2?

12mo ago

Setiap klinik lain2 prosedur nya..klinik desa sy walk in terus dpt date appointment,xpyh isi2 borang..

Sy baru lepas buat buku pink utk ank kedua..nurse suruh bw buku pink ank pertama,kertas scan kt swasta,dan salinan sijil nikah..bw ic ori sekali..pakai mask..mula2 sy kol klinik pon xangkat,sy terus walk in sbb klinik dekat je dgn rumah..tny bila boleh buat buku pink..nurse akan bg tarikh appointment ,sy dapat 2 minggu dari tarikh sy walk in tu...

sy direct g kk 19/6 utk ambil date appt buka buku pink.. nurse akn bg date.. masa sy g ambil date, sy 8w++.. nurse bg date buka buku pink 25/6, sy 9w++.. nurse ckp, better bt buku jgn lebih 10w.. kk tmpt sy, bila bt buku pink perlu bw sijil nikh original, buku pink lama & kad cucuk vaksin covid

12mo ago

sama2

waalaikumsalam mama,bawa buku lama,kad nikah,sma ic..klu ada copy lgi bgs .tpi sy bwa yg ori ja hari tu..

bawa buku pink ank 1st.

12mo ago

bawa buku pink 1st nnt misi review baru dpt date.