risau?

Nak Tanya sye hamil anak first skrg ni dah 12week tp macam tk de gerakan, normal tak ? Tolong dijwb mummy semua

38 Balas

Astaga sis😂12 weekkk bru lagi tu , cinonet lagi baby tu😂sabar eh nnti dah 30weekkk and plus2 haaa rasa lah dia berkungfu sis nk tido pun tk senng nnti

Awal lagi sis... Paling awal nak rasa tendangan masa kandungan 18 weeks tu pun rasa macam angin je nak rasa betul3 masa kandungan 24 weeks....

Normal kod sis . Saya yg 20w ni pun kdg mcm rasa kdg mcm tak . Keliru juga smpai skrng , sbb taktau tu gerakkan bby atau perut 😂

Awalnya la nak rasa baby grak.. 😂 FYI 16 weeks baru boleh rasa halus2 gitu...ade yg smpai 20 weeks baru rasa...sabr ye sis...

Saya masa 5 bulan baru rasa dia gerak. Tu pon tak kuat sangat, certain time je rasa dia tendang kuat. Wrestling kot dalam perut

12 weeks belum rasa gerakan lagi. Jarang2 la 12 weeks blh rasa gerakan. Sy sendiri pun 15-16 weeks baru rasa gerakan.

Normal. Sy dh 16mggu pun blm ada movement lg. Doctor ckp maybe dh ada cuma sye tk perasan sbb gerakan lembut je.

Awal lagi sis. Sy 5 bulan baru mula rasa pergerakan tu pon tak berapa kuat. Now dah 27w3d baru laa dia aktif

Sy 4 bln bru rase..skrg da 5 bln lagi bnyk terasa..rse trharu sngt apabila dpt rse gerakan bby..ank first..

awal lgi tuu sis..biase kite akn rsa prgerakan bby 16week..klau sya mmg 16week dh rsa prgerakan bby..