assalam mamy²..

Nak tanya sya dah lewat period 2 bulan. Cek upt kat klinik desa naik double line, tpi bila nak g makmal untuk pngesahan upt negative pula. Amacam tu

9 Balas

pegi makmal tu sbb check darah ke? sy pergi swasta check darah sbb doc nk tau kandungan hormon hcg tu, alhamdulillah paras hcg tu meningkat ikot hari sbb bila scan sy xnmpak kantung lagi even scan ats bawah. mgkin baby terlalu kecil lagi tp kandungan hcg doc kata boleh mengesahkan yg kita pregnant atau x

5y ago

waktu tu bru sgt 3-4mggu. doc tkot kalau xnmpak kantung tkot dah gugur atau ectopic pregnancy sbb xnmpak kantung nya. jdk doc nk confirm mntk ambik darah utk 24jam dan 48jam

mcm sy sis, cek upt double line tp samar sikit, gi klinik swasta scan xnmpk apa2 n doctor klinik ckp ada suspect etopic, refer ke hospital scan bawah doktor ckp xnmpk apa2 pun n normal je. test upt dkt hospital negative pula time tu bru lps bnyk minum air 1liter. 😅

Better g klinik buat check up.. Mcm kes sy.. Cek upt double line tp samar2.. Ingt lg 2 3 hr nk cek balik.. Tp rupenye etopic n trpksa buang sblh tiub sbb da pecah.. Mse tu da msuk 5 minggu kndungan..

Try check lg skali sis . Kut² ad rezeki awk 🤗

Biasa blh buat ujian drh

mgkin period x stable..

Aikk..pelik tu..? Ada scan x?

5y ago

Scan blum lagi.. sbb 3 kli dah cek kat k.desa positif. Tpi bila kat makmal k.kerajaan negatif pulak

Period x stabil..

period xstabil