Tak pernah buat check up

Hi nak tanya. Sy tak pernah buat check up baby. Tp skrg mungkin dah 38 weeks dan dah rasa kontraksi setiap 10min selama 1 minit. Klau pergi klinik atau hospital utk bersalin akan dilayan ke? Tq

4 Balas

yg x buat checkup tu knpe? kan susah kan nurse nk cek u punya condition. kot ade kencing manis ke darah tinggi ke mslh jantung ke. mmg la hospital akan layan tapiii u susah kan nurse2 dkt situ lah. mana nak check record kesihatan u dgn baby? kot bby ade mslh ke uri atas ke bwh ke baby breech ke air ketuban sikit ke ape ke. dh nak bersalin doctor xde nk buat scan bby dulu der. kalau breech mcm mne? kalau air ketuban dh tgl sikit mcm mne? next time tolong lahh jgn penting kan diri sendiri. kalau tetibe nk bersalin ni u ade kencing manis yg terlalu tinggi sampai kena on insulin mcm mne? high bp mcm mne? ingt sng2 ke doctor dgn nurse semua nk menjawab dgn fmly u nnti incase ape2 jadi dgn u?

2y ago

pegi tau sis... jangn tggu lagi dah. pikir kan keadaan sis dn baby. bab lain tolak tepi. org nak ckp apa pon biarkan. yg penting sis dn anak sis selamat. pergi tau sis

sis saya sarankan ke klinik kesihatan terdekat kalau ada masalah apa2 klinik dah ada rekod , bahaya sis nak bersalin tak ada rekod kesihatan ni , lagi2 sis tak tahu condition diri sis , saya nasihatkan segera ke klinik itu lebih baik , soal dilayan atau tidak sis masih dilayan tapi ada kemungkinan menyusahkan pihak hospital kerana tiada rekod perubatan ibu dan anak maaf ya sis jika mengguris perasaan.

2y ago

Amiinn.

sis dh selmat bersalin ke?

2y ago

Alhamdulillah normal. Gunting sikit. Semua sihat cuma baby tertelan najis. Kena asing dlu.

knpe taknak g buat checkup