pregnancy

Nak tanya sy sptutnya 01/04 ade appoinment check up kt kkia tapi di sebabkan keadaan sekarang yg tak di perbolehkan keluar , kalau sy nak tukar bln depan agak2 boleh ke ? Nak gi klinik pun tkut sbb mcm2 org sakit kt sana

13 Balas

Chekup ibu gndung n knak2 jln cm.biase.. xly tunda.. penting doktor n nurse nk thu prkembangan bby dlm kndungan.. skrg kk nk msuk sorg je.. rse ny kkia pn sorg je.. pkai mask n sarung tngn.. kurang kn penyentuhan kt tmpt yg xprlu.. blik dr chekup trus mndy n pkaian cmue rendam.. hand sanitizer sntiase bwe.. inshaallah cmue okey

Pergi mcm biasa jgn tunda2. Xde masalah klau nk buat check up. Klau polis tnya, tnjuk buku merah. Jgn bimbang, kk dah buat precautions mcm jarakkan kerusi, sediakan hand sanitizer. X semua org boleh masuk. Pakai mask yg pntg.

Sy pun date sama dgn puan. Lagi la kena minum air gula hari nie 😅 Pergi je jgn risau. Pihak KK kawal kemasukkan dalam klinik. Sy skrg tgh appointment dgn nurse. Xde masalah. Pakai mask & guna hand sanitizer.

4y ago

Ok tq sist

Kalau sis tukar belom tentu keadaan kembali pulih sis pergi je yg penting pakai mask bawa santi taizer saya pun baru g opaiment alhamdulilah x ramai org dan cepat

Kerajaan dah cakap jangan skip checkup. KK ibu dan anak masih jalan macam biasa. Nak tangguh next month pun next month tu entah macam mana lagi keadaan.

Klu pregnant x blh tunda..sy pergi je 25/3 lps..pakai mask..org pn x ramai..x sampai pn 10 org..nurse dh siap2 bt jarak 1 meter dlm klinik..

try la kol kk tny nurse..kalo xbole tangguh kne la pergi jgk...pikir yg baik2..pakai mask,bw hand sanitizer..insyaAllah dpermudahkn...

Sy 25/3 hr tu tak pegi. Klinik call suruh pegi 26hb.. Nurse ckp klau pregnant kena gi check up mcm biase..

Sye pon ada appoitment 1/4 kt hospital sg buloh..call dye kte dtg je..jnji.pkimask n bwk hand sanitizer..

Ye g cm biasa.... Kt klinik yg sakit je bole msok.... Yg de opoiment je... Krusi jrkkn.. Pkai marks