Bersama suami

Hi nak tanya , sy pregnant baru nak masuk 6weeks, and ni anak pertama. Boleh ke bersama suami? Kalau tak boleh, bila waktu yg sesuai?

2 Balas

Sesetengah orang tak de masalah langsung lepas bersama suami. Tapi banyak yang ada pendarahan lepas bersama suami masa trimester pertama. Kalau boleh tahan, tunggu trimester kedua. Kalau tak boleh, cuba sekali dan cepat2 jumpa doktor kalau ada pendarahan untuk scan dan dapatkan ubat.

Tak digalakkan, boleh sbbkn keguguran. Slow talk dgn suami, tahan sikit keinginan tu buat smntra. Wktu sesuai tu kena minta advice doktor. Lain org, lain tahap kesihatan.