Sex after miscarriage

Hi nak tanya! Sy gugur 7w first baby & skrg dah 2 minggu. Darah pun dah kering and sy rasa healthy. Also dah start buat kerja kat rumah. Just because still rindu dgn baby, I cuba make myself busy. And few days ago pun sy paint rumah sbb nak tukar environment & emotion! ? Bila boleh bersama suami ye sbb since after pregnant, sy tak bersama dgn suami. It has been 2 months now. Dr kata lepas 2 minggu boleh bersama suami tapi sy confuse. Sblm period dah boleh bersama dgn suami ke atau kena tunggu period dulu? #pleasehelp

13 Balas

Mcam saya pernah gugur masa 6week… doktor bgtau atleast 3bulan pantang untk tdk brsma suami… tapi saya dgn suami decide untk 5bulan tdk brsma sbb saya nak bg rahim tuh btul ii kuat balik… lepas saya pi ngurut before period angkat peranakan… alhamdulillah slpas 5bulan saya pantang… saya dan suami ad rezeki next baby… alhamdulillah sekarang pregnant dh 5bulan.. due 2024…