Sex after miscarriage

Hi nak tanya! Sy gugur 7w first baby & skrg dah 2 minggu. Darah pun dah kering and sy rasa healthy. Also dah start buat kerja kat rumah. Just because still rindu dgn baby, I cuba make myself busy. And few days ago pun sy paint rumah sbb nak tukar environment & emotion! ? Bila boleh bersama suami ye sbb since after pregnant, sy tak bersama dgn suami. It has been 2 months now. Dr kata lepas 2 minggu boleh bersama suami tapi sy confuse. Sblm period dah boleh bersama dgn suami ke atau kena tunggu period dulu? #pleasehelp

13 Balas

Saya pernah gugur masa 7w jugak tahun lepas. Doktor pesan lepas 3 bulan baru bersama balik sbb nk badan betul2 sihat dan ready. Lepas 3 bulan, kami bersama then Alhamdulillah baby pun lekat. Sekarang dah 8 bulan tgh tnggu hari nk bersalin je ni. Buat masa skrg ni pantang dulu then buat research sikit bila masa subur sis. Bila dah period tu, boleh kira hari subur dah. Jd bila dah masuk 3 bulan, sis dah tahu bila hari subur then takde lah buang masa dan tenaga hehe

9mo ago

Saya ok untuk tak bersama, suami pun ok. Jadi takde masalah untuk kami berdua. Ikut badan masing2 hehe