Minum kopi

Hi. Nak tanya... sy bukan peminum tegar minuman yg ade kafein. Tp kali ni sy teringin sangat2 nak minum. Tp sy takut. Boleh ke minum utk segelas?

16 Balas

samelah.. terutama coffee.. sampai bersalin tgh pantang sekarang tahan liur aje.. cuma masa pregnant haritu sekali sekala aja minum rasa sikit.. dalam beberapa teguk aja. sebab tak berani minum banyak atau smpai segelas. nak elak risiko2. lagi2 hamil kali pertama.

Msa pregnant sis minum. Tapi x lebih secawan.. sebab mmg coffee lover ehek. Milo pun bole tapi without sugar. Alhamdulillah berat baby lahir normal and now dia tembam dah 2 bulan.🥰

Boleh je minum kopi. Tapi kalau ada mslh hb, kene kurangkan la. Then jarakkan masa minum kopi & masa makan supplement. Saya hari2 minum kopi so far berat baby okay & hb pon okay.

Saya peminum kopi tegar. Sejak tahu hamil sy stop minum. Tak senang duduk jadinya. Tapi saya tahan je. Pernah la minum seteguk dua yang husband. Wat hilang rasa nak minum.

2y ago

ikut badan gak sis.. sy anak 1st dulu hari².. bila x dpt badan ase lemah jer.. ni anak kedua kurangkan.. sbb dr ckp elakkan minum kafen. tpi amek rasa gaklaa kalo nak

hi. if you anemia during pregnancy, bagus jangan la. Tahan2 dulu. I suka betul hazelnut coffee but I langsung cannot drink it. apa boleh buat la...

kalau boleh elakkan sbb doktor pun ckap xleh bleh minum termasuk milo.. setakat nk rasa hujung2 lidah boleh je haha

boleh..sy penggemar tegar..secawan aje sehari.cuma pregnant ni,kurangkan..semggu Tu minum secawan dua shj

Saya ikut org dulu2 punya style, waktu pregnt xda pantang 😂 cuma kena pandai kawal..

Sehari secawan je blh.. Mcm sy suka bncuh cair. Jnji dapat rasa aroma nescafe tu😋

tak silap saya pernah terbaca pengambilan kafein waktu mengandung kena kurangkan.