Implantasi..

Nak tanya.. Sy baru pertama kali hamil.. Betul ke orang kata kalau hamil.. Akan ade darah setitik keluar?

20 Balas

X jg.... Klau sy masa mengandung ank pertama dulu.. X da pon darah wpon setitik... Alhamdulilah... Tp mengandung ank kedua ni ada.... Tu yg terpaksa ulang alik ke hospital... 3 ke 4 kali jg lah.. Kelua darah campur lendir sikit... Takut ada apa2 kat bby.. Tp alhamdulilah.. X da apa.... Ni 38w hanya tungu tanda2 je nak bersalin..

Sy pula period mcm biasa. Time tu xtau lg pregnant. Tp bdn rasa x sihat. Try cek upt walaupun sptutnya period lg 2 minggu. Bila scan doc kata saiz bby dh 8w. Sptutnya kalau ikutkan bru pregnant 2/3w. Rupanya bulan lepas period mcm biasa 7 hari time tu dh pregnant. Pelik tp ajaib 😂😂

4y ago

Byk ka period sis msa 7 hri tu

Tak juga. Depends pada org. Bdn setiap org lain2. Saya keluar setitik darah tapi 3 hari je. Check2 mmg dah 5 minggu pregnant time tu. ada org, tak sedar pun dia pregnant. Symptom setiap org berbeza. No worries. Take care ya! 😘

Dulu sy pun ragu2 hal ni.. Memang ada org akan keluar tanda ada org tak ada langsung sepanjang awal-akhir hamil.. Tapi bila ada tanda yg banyak atau lebih 3 hr pergi jumpa doc..

Xjugak sis.. depend pada badan setiap org. Sy aritu gastric memanjang, mkn ubat still xok.. last2 check rupanya pregnant dah 8weeks..

bagi saya betul , sebab dah 2 kali after darah tu keluar saya check pregnancy test n naik 2 line walaupun kabur ..

4y ago

Sy pula tak ada tanda keluar apa2..

Mcm sy.. Xde darah implantasi.. Cuma perut rasa cramp mcm senggugut & sakit2 pinggang.

4y ago

Aah normal.. Masa awal2 lepas tu dah xde dah

depends pada orang. tak semua keluar darah spotting cenggitu. 😊

X semestinyer sis.. Sy alhamdulillah xde plak..

Tengok pada orang sis , tak semua kena macam tu