Susu untuk kurangkan angin/gastric

Nak tanya, susu ni boleh minum ke? Kawan chinese saya ada suggest susu ni. Dia ada gastric mcm saya, dia kata bila minum susu ni angin kurang, so dia pon kurang muntah2, tapi saya tengok banyak feedback dari chinese, risau nak makan takut ada barang2 yg was was status halal dia tu.

Susu untuk kurangkan angin/gastric
2 Balas

susu ne lebih kpd nk diet, dulu time bujang pernah minum tp itu semua bohong jer... nk diet mkn ja menu sihat 3S to mommy xpyh la amik susu ne law was², law sy gastrik amik je goviscon pink, jgn minum susu @ mknan br yis spt roti, cpt hilang gastriknye...

xyah la. setau saya alpha lipid ni x diiktiraf dari dulu lagi. rasa gastric mkn je gaviscon. atau minum je yakult hari2. xde mslh pon.