Risau anak tak cukup kalsium

Anak setahun 2 bulan mmg dari kecik full bf. 9 bulan haritu saya fikir nak start bagi dia minum susu formula pakai botol susu sbb susu saya mcm sikit utk dia. Tapi dia mcm dah tak reti nak pakai botol susu. Susu formula pon dia tknk minum. Maknya semangat nk try n error susu mne dia okay tapi anaknya tak reti berbotol susu pulak. Jadi mcmne eh nak latih dia minum susu? Bagi pkai cawan pon tknk minum. Tukar pada susu kambing pon tknk😑. Risau dia kurang kalsium bila nk membesar ni hm

1 Balas

Eh? Susu ibu nutrien paling terbaik buat anak hingga 2 tahun puan. Tak perlu risau dengan kurang kalsium jika dia tak minum susu lain.

2d ago

Saya confused sebenarnya anak tt ni 9 bulan or setahun 2 bulan