Susu formula

Nak tanya susu formula biasa beli sebelum bersalin atau lepas bersalin ya? kalau untuk siap sedia susu apa yg elok ya untuk baby newborn? btw sy dah 34 weeks

19 Balas

kalau nak beli, beli yg paling murah dlu, standby je Sbb kdg awal2 Tu susu xbape nak keluar sangat Kan..boleh buat susu formul as backup plan Sbb risau baby akn kuning Pula nanti

Pendapat saya.. beli laah dlu..takot xkluar susu awal2..nnti lapar bby.. mcm saya lps urut bru kluar susu..beli satu je yg kecil. Saya dlu beli s26..kuning bby pn cpat turun

Dulu saya pernah tanya nurse kat hospital diorg beri susu apa if baby tak dapat susu ibu. Susu similac diorang beri pd anak saya. Dibancuh cair kata nurse.

kalau sya suggest sis untuk baby newborn, susu lactogen paling berkesan untuk hilang kan kuning baby

beli selepas bersalin... better klau boleh full breast feeding.. klau ibu kerja boleh pam dan bekal kn

Sy dlu bg anmumlac . Tp tgk jgk ikut sesuai bby . Better bli pack kecik dlu . Sbb tkut tk serasi

mcm sy sblom ni bagi Susu dutchbaby ..

bole je nak prepare

survey dlu