hospital putrajaya

hi nak tanya siapa pernah beranak di hospital putrajaya, itu gov ke swasta? ade deposit ka?

1 Balas

hi saya baru beranak bulan april 2021, ada deposit RM800 kena bayar, saya admitted 3 hari 2 malam, lahir normal. total cost around RM1.4k.

3y ago

hi ika azmi. sorry lambat saya reply. dekat hospital putrajaya ada dua FPP atau walk in. kalau FPP setahu saya selewat lewatnya sebelum baby 5 bulan tapi awak boleh call hospital untuk tanya. saya tak pasti procedure nak book FPP kena by call ke atau kena pergi hospital terus. kalau walk in (yang biasa tu) tak ada booking. bila dah sakit, nanti sementara doctor bantu awak, suami akan kena pergi bayar deposit RM800, tak kesah bilik apa pun. selebihnya charge nanti tu akan kira masa awak nak check out.