Home Fetal Doppler

Nak tanya, siapa kat sini ada beli dan guna home fetal doppler? Dalam masa seminggu berapa kali boleh guna? Dan sampai usia kandungan ke berapa boleh guna ya?

2 Balas

Kami ada beli. Sy rse xde masalah kalau guna selalu sbb itu nk dgr heartbeat baby je. Xde limitation penggunaan sehingga usia kndungan tertentu. Tapi mcm sy selepas sy dpt rasa pergerakan baby, sy jarang gunakan fetal doppler.

5y ago

Itu lah. Bila scroll FB, macam2 kes baca. Risau. Walaupun kita dah try taknak fikir sangat, tp kdg2 TERfikir juga. Baby sy pun dah mula kicking. Cuma ada masanya kurang aktif. Maybe sebab still 6 months. Ada doppler ni dapat la double checking keadaan dia kat dalam. 😊

Guna byk kali pn xde masalah sbb dia xde radiasi..beli kat shoppee. Selagi blom beranak and nak tau jantung baby atau bila2 terdetik nak guna, guna je..

2y ago

Hi. Macam mana nak cari jantung baby tu ye? Dah beli tapi xjmp pon jantungnye. 😅