1st Trimester Dalam Bulan Ramadhan

Nak tanya, siapa ada pengalaman preggy 1st trimester dalam bulan ramadhan? Korang Puasa or tak yer? ? Kalau puasa macam mana dapat energy boleh tahan satu ari tu yer? ?

6 Balas

Sy pernah puase penuh sis.. Alhamdulillah diberi keizinan utk puase penuh.. Sis boleh cuba amalkan air rendaman kurma ya sis.. In shaa Allah perut sis boleh tahan lapar.. Rendam kurma dlm air segelas.. Bia semalaman.. Time sahur minum.. Bykkn minum susu juga ye.. Semoga urusan sis dipermudahkan nnti..

Masa first pregnancy, sy dpt rsa pregnant masa blan puasa. Satu hari pun sy tk mampu tunaikan gara2 sbbkan rsa lapar yg btul2 lapar. End up ckp dgn husband sy tk berani nak puasa, tkut tk ckup zat utk baby - dan mak baby jugak 😅

boleh saja puasa mcm biasa kcuali doctor yg nasihatkan tak perlu puasa atas sbb tertentu.. boleh cari tips puasa ibu mengandung..

Awal² tak puasa. Dah hujung dapat la puasa seminggu. Hehe. Makan makanan sunnah amoora masa sahur. ☺️

sy pula bersalin time bulan puasa . lagi 5hari nak raya due . sy pun xsure bole puasa atau tidak .

kesian dekat baby je perlukan zat2 😊😊