Minum Susu

Nak tanya, sekarang baby saya dh umut 3 bulan..dia nk minum susu je selalu meragam....yang ni normal ke? Mula2 meragam abis2..klau dia dh start minum tu elok je abiskan...tp tula nk start minum tu la meragam..anyone experience the same?

2 Balas

Saya rasa ini situasi normal. Baby tak pandai cakap lagi & menangis/meragam la cara untuk dia berinteraksi dengan ibu. Mungkin puan boleh tengok timing gap baby menyusu & bagi susu mengikut masa. InsyaAllah boleh kurang ragam tu😊

breastfeeding ke? kena check la sbb apa meragam, pampers penuh ke, posisi menyusu xkena ke, bau badan ibu berubah ke, kena cari satu2.. ibu kena belajar faham anak, setiap bulan akan ada perubahan pada anak..