alahan mengandung di rumah mertua

Hi. Nak tanya. Saya mengandung 8 minggu dan alahan dengan bau tumis, ikan,bau bawang. Sepanjang ramadan ni saya masak kat rumah tanpa ikan, bawang & tumis (buttermilk chicken, sayur campur, masak lemak, ayam goreng, sambal belacan) sekarang weekend.. kami balik kampung mertua saya. Saya dah cuba nak tolong kat dapur. tapi, bila bau ikan dan bawang, saya jadi loya, muntah dan lesu. bila dah rasa nak muntah, saya lari masuk bilik.. bilik saya agak jauh, maybe diorang x dengar. saya dah pernah ckp saya x boleh bau ikan, tumis2 dan bawang ni..Saya segan nk bgtau mertua sekali lagi sbb takut nnti x kan diorang nk ubah selera diorang sbb saya pulak kan.. so.. saya berkurung dalam bilik ja sbb x tahan sgt klu bau.. x pa ka saya berkurung ja dalam bilik ni.. saya dah suruh husband belikan ayam untuk berbuka nnti.. sekarang agak risau kalau kat meja makan nanti saya tiba2 nak termuntah bila bau ikan.. x kan nk berbuka dalam bilik pula kan 😅

14 Balas

saya masa first semester langsung tak boleh bau sup tulang mil.. betul² lubang hidung ni tak boleh terima.. saya dah bagitau suami, minta maaf sebab tak boleh tolong tapi last² kena umpat pula kita mengada² cari alasan sbb malas.. dah alang² kena umpat dan saya pun malas nak gaduh disebabkan saya pun entah mengapa kuat melawan, saya packing baju balik rumah mak sendiri. 😅😅

2y ago

fahamm 😅 ada mak sedara husband cakap perasaan ja semua ni 😅