Dos penggalak

Nak tanya, saya hamil 9minggu. Boleh ke saya ambik dos penggalak? Ada sapa sapa yang hamil yang dah ambik dos penggalak?

29 Balas

bole amek ye. .sye jge ppv smlm smbg dgn doktor mmg digalakn amek walaupon tgh hamil. .sbb die x gngu kandungn. .skrg sye tgh hamil 14w. .

sekarang semua ibu mengandungi digalakan amik booster .. Kk dengan hospital tempat saya pun suruh amik sebab risiko ibu mengandung tinggi

sy dah 19w . Ada jgk doc tmp sy tny. nk cucuk booster x . sy kata xnk dulu. Sy tkt x tahan . wajib ke booster dulu dah complete Pfizer

Sy baru 13week..tp dh dpt tarikh kat MySejahtera booster 14/1..tp skrg sy masih mabuk hamil..bole ke sy amik booster ye..

sy dh cucuk masa 17weeks.. ms dpt tarikh terus tnya doc, doc kata blh cucuk 14weeks-33weeks..

jgn ambil dlu kandungan masih muda.. dktr x galakkan.. sy first dlu bgtu smpai col dktr utk tyk pasal tu

Doc sy ckp 14w boleh ambil sudah tp klu mau lambat sikit waktu 20w lebih baik dia ckp la hihi

sy 26 weeks baru dpt appointment hari nie.. tgh otw nk ke sana.. 🙂

yg sy tau 12 minggu ke atas boleh abik..nurse yg ckp.mcm tu

saya tk dpt tarikh lagi.. mmang kna tunggu tarikh ke?