luka jahitan & sembelit

kalau luka jahitan bawah dh bercantum dan sebulan lebih dah boleh ke ke terbuka balik jahitan tu kalau kita sembelit? boleh dh ke teran poop ye? if tk teran sikit susah nk keluar..sorry first mom, sy nk berak masih lg takut sbb sembelit #bantusharing #firstmom #ingintahu

3 Balas

Sebulan masa pantang saya bergantung pada ubat sembelit najis je , sbb x dtg feels nak poo poo .. lepas sebulan baru la natural nak ke tandas, time ni boleh teran tp x da laa kuat sgt sbb masih takut .. minum air masak bnyk2 n makan orange

Awak jadi mcm saya sembelit.. Saya boleh ja teran.. Tapi jgn teran kuat teruis hihi.. Tapi ikut jahitan jugak rasanya.. Jahitan awak byk tak? Dan saya makan ubat lactul jugak membantu utk teran😅

4mo ago

tak banyak pun..tp tu la lepas berak tadi parut tu mcm jadi tebal 😩 takut pulak

boleh makan ubat lembut najis, kat farmasi, duphalac atau lactul. banyakkan minum air masak, makan buah especially buah betik n prun.

3mo ago

parut tebal tu ada tumbuh keloid kot.