35weeks

Nak tanya, saya dah 35 weeks, then semalam, semalaman saya tak boleh tidur sebab anak terlampau aktif sangat, dia benti 5 minit mcm tu pastu aktif balik sampai ke pagi. Petang ni pun aktif dia melampau2. Nak kata nak bersalin pun taktahu. Setakat ni keluar lendir kuning je tapi takde busuk dan gatal, then braxton hicks sikit je. Tapi start rasa sakit bahagian atas perut atas dari pusat. Taktahu la sakit sbb kuat sgt tendang atau mcm mana. Sakit situ je, takde keliling pinggang pun. Tapak tangan pun rasa kebas n sakit pergelangan tangan. Ada sesape pengalaman mcm ni juga tak? *firstbaby

2 Balas

Sakit dkt bhgian atas perut tu biasa. Sbb kaki bby dgn bhgian atas kepala da dkt bwh. Sikit hari lg perut kosong bila nk dkt bersalin, ibu akn rse lebih selesa.

Kalo aktif sgt pon xnormal tkot bby terbelit tali pusat. Jd btter cek kalo nk tau keadaan bby