Baby tak aktif macam selalu

Hi mommies, dah buntu nak tanya sape so tanya sini jelah 😂 normal ke kalau tiba2 baby kurang aktif tak macam selalu? Dari pagi dia kurang gerak, ingat sebab kerja banyak berjalan. Bila balik dah baring, rehat pun sama. Kena kacau dulu tu pun dia respon lambat & slow je gerakan dia. Kalau selalu aktif sangat 🥲 btw saya baru 35weeks..#firstmom

1 Balas

normal sbb ruang dah padat. kerapkan usik/usap perut/berbual/menyanyi kt dia. dia suka ransangan mcmtu. asalkan cukup 10x gerakan dlm masa ditetapkan tu, sepatutnya takda masalah. tp kalau dah lepas 12j pun, make sure ada sekali dua gerakan dlm masa 2 jam. kalau dlm 2j tu langsung takda apa, terus ke hospital ya.

1y ago

Alhamdulillah legaa kalau mcmtu 😂 thank you info 🫰🏻