Now 34 minggu

Normal ke baby tk gerak dalam masa 2 jam? Biasa kalau dia tidur pun, dia gerak jugak sikit. Tp ni dlm masa 2jam tk gerak langsung even dah usik. Walaupun dah alih2 dia ke tepi and tekan dia sikit pun dia tak respon. Lepas dah 2 jam baru dia aktif lain macam. #firstmom

1 Balas

nurse saya kata kalau 2 jam baby tak gerak langsung, terus ke PAC.

2mo ago

then okay je. nurse kata kalau gi PAC pun, minta dia scan dulu. selalunya kalau scan dia nampak baby gerak elok, lepas tu dia bagi balik terus je. kalau tak baru dia pasang CTG tengok jantung baby.