Baby Besar...

Nak tanya sape ada pengalaman kena induce dekat gov hospital sebab baby besar?? selalunya kena pkse induce weeks berapa ya??? ?

2 Balas

Baby bape week n bape kg?..kalau saya masa 36w baby dh 3.3kg n yes doc kata besar..doc decide tuk czer mase 39w sbb takut sangkut bahu n risiko bahu baby patah atau lumpuh..ank sblom ni 36w pon 3.3kg lahir 4.16kg n lebam di sebelah lengan sbb baby besar tp nasib baik xde ape2..

Maaf sis, setakat anak pertama ni, saya belum ada pengalaman kena induce sbb baby besar. Mungkin Ibu2 #TAP yg lain boleh share experience Macam saya, saya bersalin normal on 37 weeks dengan berat baby 3.42 kg. Sebab air ketuban pecah