Request Induce

Boleh ke kalau kita request induce time cek up kt kk? Dekat hospital gov. Sebab baby last scan 37weeks5days 3.5kg. Dr kata kalau baby besar 3.8kg kena induce. #39weeks3days #firstbaby

2 Balas

Bagi cukup 38 weeks awak , nanti 38 weeks tu baby dah matang untuk bersalin. Pergi hospital check bukaan and contraction if kene tahan ward , cakap kat specialist nak induce . Nanti diorang akan bncg dgn pakar pakar lain . Tapi srs induce sakit dia lama taw . Awak kene tahan sikit lah . Saya induce juga 12 jam sakit . Btw good luck

Xpasti la pulak.