peti ais kecil

nak tanya perlu ke sy beli peti ais kecil untuk simpan stok susu baby? sy duduk dgn mertua. Peti ais besar je cuma sy segan sebab barang dlm tu pon banyak dan takut susu tu bercampur

6 Balas

peti ais yg kecik tu kesejukan dia xberapa okay. takut stock susu ebm awak xtahan lama. sbb adik sy ada beli peti kecik tu. last2 xguna pon peti ais tu. dia beli deep freezer. awak boleh beli peti ais 1pintu. kalau ada rezeki lebih baru tukar ke deep freezer☺️ susu ebm fresh tahan 4jam chiller tahan 3-5hari frozen tahan 2minggu

1y ago

mcm tu awak boleh beli peti ais satu pintu. peti ais kecik yg mcm dkt hotel tu takut susu cpt rosak.

kalau epmom, mmg nak beli freezer utk simpan stok susu better beli chest freezer dr peti ais mini kecik tu. chest freezer tu lg tahan lama susu.

Kalau utk simpan susu, peti ais kecik tu x sesuai sbb x tahan lama. Kalau deep freezer susu boleh tahan sampai 6 bulan

cari peti ais 1 pintu yg boleh convert jd freezer full. so nanti ejas je setting dia. so tak payah beli deep freezer.

peti ais mana? klau yg kecil mcm hotelntu xsesuai, susu akan rosak

1y ago

kalau nak simpan stock mcm hari ni pump utk kegunaan esok @ stock dlm masa seminggu boleh beli peti ais 1 pintu. susu ebm tahan dlm freezer 2minggu. peti ais 2 pintu. susu ebm dlm freezer 3bulan. kalau stock mmg byk xcukup nak simpan dlm peti ais 2pintu boleh beli deep freezer

Bli deep freezer je sis.. sis epmom ke?