Susu perahan

Assalamualaikum. Nak tanya ibu2 semua. Masa pantang bulan 4 hari tu. Banyak buat stok susu. Tapi sampai sekarang masih ada dalam peti ais 1 pintu. 6Bulan pertama lepas perah tu. Simpan dalam deep freezer. Bulan lepas baru pindah masuk peti ais 1 pintu. Utk skrg dah tgh bulan 11. Boleh guna lagi ke susu tu? Sebab separuh peti ais beku jugak la syok nya.

3 Balas

deep freezer ke masok awak. tahan selama 6bulan. boleh refer tiktok saya awak. saya ada share https://vt.tiktok.com/ZSR4qh9Rq/

kalau freeze satu pintu tahan setahun pn 😊 #TAPactiveuser #TAPsupermom

kalau cmtu bole tahan setahun