urutan semasa pantang

Nak tanya, perlu ke kita buat urutan lepas bersalin? Semasa berpantang?

7 Balas

sy ingt xnk berurut,skali pas brsalin sakit urat melampau..celah kangkang sakit sgt sampai nk brjalan pun susah..susu pun kua sikit2..mkn ubat tahan sakit yg doktor bg,tp x tahan jugak..cari tukang urut jugak la last2nye..lega sgt,susu pun meriah keluar..berurut dan bertungku..tp klu stakat buat skali je mmg x lega sgt la..kne 2 3 kali jugak..hehe..pastu yg adat pelepas tu ape sy x buat pun.

My cadangan. Makan makanan yg berkhasiat is better and do exercise. Even sis mengurut but tak jaga makan thats nothing 🤗makanan berkhasiat juga perlu diamalkan walaupun selepas tempoh berpantang. Dont after tempoh berpantang kita hentam segala KFC, makanan segera everything. Nak sihat jaga makan dan exercise.

urutan time berpantang ni sebenarnya nak bg darah kita berjalan normal balik..bagi sendi² kita lurus blk lps 9bln 10hri bdn kita menampung baby kan.. lgpun badan nak pakai lama, boleh la berurut.. dapat betulkan sendi² tu hehe

Semua org tua2 yg pernah buat urutan semasa berpantang anak pertama sampai ketiga dulu kata dh tak larat nak urut orang bersalin lagi... Sekarang ni baby keempat.. terpaksa lah tak berurut..

Perlu..urut full body k. Bagitahu tukang urut nk urut utk produce susu badan sekali sbb kalau xurut nnti boleh jd bengkak susu

4y ago

😬😬

Sy mngurut bru susu byk... Sblum mengurut baby x kenyang sbb kurang susu

Berurut is better... Byk manfaat nya..