Mainan Bayi

Nak tanya, perlu ke beli mainan bayi bila dia umur sebulan lebih ni? Sbb sy tak beli apa2 mainan pun lagi utk dia. Perlu ke sy beli segera?

13 Balas

Sebaiknya sensory anak memang start awal. Boleh je sementara takda mainan selalu panggil nama anak. Zikir dekat dengan anak. Boleh buat tummy time kadang kala dengan anak. Bagi anak masa tummy time tu capai benda kat depan dia. Tapi sebulan takda la tummy time lama biar sebab dia tak biasa meniarap lagi. Yang penting anak belajar eye contact dengan kita.