Mainan Bayi

Nak tanya, perlu ke beli mainan bayi bila dia umur sebulan lebih ni? Sbb sy tak beli apa2 mainan pun lagi utk dia. Perlu ke sy beli segera?

13 Balas

Usia sebulan lebih, bagi saya x perlu beli lagi. Boleh beri ransangan / stimuli pada baby dengan memanggil nama baby, buat bunyi spt bunyi2 haiwan, bawa baby berbual, etc. Tunggu baby dah pandai genggam barang, boleh kenalkan baby pada mainan jenis rattles dan bersesuaian dgn peringkat umur baby nnt.