tilam bayi

Nak tanya penting ke tilam baby tuu. Ke tak beli pun takpe. Sebab ingat nanti baby tu duk atas katil maknye juga. Perlu ke tak ye beli?

24 Balas

sy beli utk anak 1st & boleh pakai utk anak 2nd pula , lepas tu pantang lama juga 6thn baru pregnant balik yg anak ke3 , tapi katil semua dah jual tahun lepas 😅 nampak nya tahun ni kena beli katil & tilam balik la ,sbb anak 2nd sy ni ganas ,takut letak atas katil saya ,abg nye tarik pula adik nya ke bawah katil 😅😅 ,sebaiknya beli & simpan je siap2...utk baby akan datang 😅😅

1) tilam bayi x sama ngn tilam dewasa.. Cari yang khas untuk budak.. 2) cari tilam saiz yang besar sikit.. Agak2 boleh pkai smpai umo 3/4 taun... 3) cari yg boleh lipat.. Klau ank sy yg brand bamboo.. Boleh lipat ltk dlm kreta.. 4) cari tilam yg bersarung..boleh basuh atau tukar

Saya belikan je wpun baby pun tdo dgn saya atas katil. Tmbh lg rumah saya 2tingkat and bilik tdo yg ade katil kat tgkat atas je. So kalau duduk tgkat bawah kt dapur/ruang tamu, saya mmg letak baby atas tilam dia. Tmbh lak, saya x guna buai kat rumah. So tilam baby mmg selalu guna

Pendapat saya better beli tilam yang tak terlalu tebal dan senang bawa travel. Saya beli tilam baby yg tebal akhirnya xguna sgt pun sebab bila baby umur 4 bulan dah start bergolek2 dan lasak. Lgpun baby tido skali atas katil sebab breastfeed. Mnyesal gak beli 😅

Sy beli tilam yg travel klip2 dan bertali..kat umah leh pakai, kat mana2 pon lipat cm beg je..senang..letak je kat atas tilam dgn kita pon boleh..g kenduri pon bwk gak..hehe..beli kat shopee rm30++ je..dia mcm toto tp leh klip..

Sy x beli pun. Pkai jek toto yg sedia ada. Lipat2 jdi kecik utk dia baring sowg. Agk2 bby dh pndai bergolek besa kan toto. Haaa... Kan sng x membazir. Dlu ank first beriya beli tilam + katil last2 x gune pun.

Kalau saya, saya beli je. Yang murah2. Kalau travel senang nak bawa. Tapi benda ni depend on individual sebenarnya. Kalau tak nak beli pun takpe. Boleh guna toto sedia ada atau baring kan kat katil ibu.

Beli utk golek2 kt ruang tamu je... Mlm tdo ngn kite atas katil... Klau baby nest tu x yah beli pun x pe... Sbb cm bazir pulak kn... Baby cepat besar... Beli tilam baby yg biasa tu je utk die golek2

Tilam tu byk guna utk travel.. Cth p umah mertua ke, bcuti ke. Xguna byk sgt kt rumah.. If ada toto baby tu lg sesuai.. Nti dia dh 3bulan boleh buka luas utk mniarap pula..

sy beli comforter je.buat pkai siang di ruang tamu.mlm tido share ats katiil je.ayh je tido bwh.melainkan awk ada bajet lebih beli la baby cott.