Tolong Saya

Assalamualaikum ibu2. Saya first baby. Nak tanya 1, selepas kita pam susu badan.. Berapa lama boleh tahan ye kalau tak letak dalam peti ais? 2. Baby tidur, macam mana cara untuk kejutkan dia bangun untuk minum susu,, saya dah cuba, mata dia buka, tapi mulut taknak buka untuk minum susu,, risau sebab lebih 2jam tak minum,. Adakah dia masih kenyang,?

1 Balas

1. ketahanan 3 jam suhu bilik, 3 hari dalam peti sejuk, 3 bulan dalam peti ais. 2. boleh sua puting pada mulut anak, urut2 pipi utk merangsan die menyusu. ikut pada kandungan susu badan kite, ade baby yg boleh tahan 2 jam sekali, ade yg boleh tahan 3 jam baru menyusu. tp x boleh lebih dr tu.

4y ago

Okay faham.. Terima kasih ye 😊