cuci rambut masa pantang

nak tanya pendapat .. masa pantang boleh tak cuci kepala? .. sebab ada adat kata tak boleh cuci kepala sepanjang berpantang .. tapi saya rasa hairan laa .. 40 hari tak cuci kepala nanti kepala berminyak berbau busuk tak selesa .. adat kata kalau cuci kepala/rambut nanti cepat masuk angin, mudah pening .. saya bakal lahirkan anak pertama .. belum ada pengalaman lagi .. ibu ibu yang ada pengalaman boleh tak share share sikit? .. ?

1 Balas

boleh cuci sis..kna ikut dlm islam sntiasa jga kbersihan diri..klau xcuci 40ari makin stress kot..hihihi boleh cuci tp pkai air suam2 pnas laa mndi pun pkai air pnas..sbb kta dlm pntang xbleh kna sjuk2.. mkn mknan yg sjuk n brangin pun xbleh..

4y ago

oraitt ur welcome😉