Mengandung 14 minggu boleh tak makan sup daging..

Nak tanya pendapat ibu2 disini kalau masa mengandung ni boleh tak makan sup daging.sbb mak mentua sy ckp x boleh..sbb daging panas..🤔

9 Balas

daging tu sumber protein paling baik knp pulak x boleh mkn. nk bagi daging kurang panas boleh cuba rebus daging dgn air kelapa atau rendam dulu daging semalaman bagi darah keluar.

Boleh je sis . Saya masa ngandung saya makan je apa yang saya nak 😂 alhamdulillah anak keluar okay je takde pape . Sebab ngandung ni anak yang nak makan tu kita jadi ngidam

Boleh je. Sbnrnya bab makanan ni kalau kita tk alergik boleh je nk makan, lepas pantang pun sama jugak konsepnya. Ni pandangan medikal lah.

Semua makan sumber protein kita boleh makan, and kesemua tu pastikan dah betul2 masak walaupun hanyalah telur mata goreng.

laa ye ke sis.. sy bru je msk sop tulang lembu.. nak mkn ngn behoon...panas gak ke😬..

bole je sis. .xde mslh pape pon mkn dgg. hehehe

Boleh sis.. Dging separuh msak yg xblh mkn.

Daging baik utk naikkan Hb 😋

Boleh, xda mslh sis.