kena detect kencing manis semasa hamil

hi .... nak tanya pendapat ibu ibu sekalian, ape yg boleh kita amal utk kurang gula dalam darah?

6 Balas

http://amalini-pregnancyjournal.blogspot.com/2012/02/cadangan-menu-untuk-ibu-yang-ada.html?m=1 Awk follow ni awk. Sye gdm on diet control. Alhamdulillah 36 weeks check balik dh normal. Jgn sesekali skip tauu. 😊

Jaga pemakanan.. slps mkn sya amalkan minum sebiji limau kasturi suam tanpa gula. Alhamdulillah. Menjadi... Depend pd individu

Waktu mlm kna puasa tu sya x mkn mknn berat Dan manis.so esk Masa nk p buat bsp tu saya perut kosong lepas tu baru mkn

Sy try up status sis ea..hrp jika ada yg mmpunyai pnglmn mcm sis blh share ngn sis any.tips.yg blh d amalkan

Kalau blh mlm jgn mkn berat n kurangkan makanan dan minuman manis sis.. cubalah in sha Allah.. 😊

Diet seimbang jew sis..tuu jew..