baby's appetite

Hi, Nak tanya para ibu2 di sini. Anak usia setahun, kurang selera makan, korang buat macam mana? Menu apa korang bagi? Baper kali bg anak makan dlm sehari? Bagi makan sendiri atau anda suapkan? Saya dh pelbagaikan jenis makanan. Ada yg makan habis, ada half. Dgn musim pkp ni, otak terus tepu xleh fikir secara meluas utk menu. Tambahan dgn byk kedai tutup, so bahan mknn baby pon mcm kurang. My baby minum susu badan. Jadi bila dia kurang makan, bykla dia menempel dkt nenen. Dgn puasa lagi, habis semua disedut. Hehe. Ada cuba bg fm, tp dia xleh terima. Drpd botol susu, ke sippy cup sampaila ke cawan. Yela, kalau fm paling2 kenyang juga kan. Xla kita risau. Saya takut susu badan xcukup je nk tampung lapar anak.

1 Balas

sebelum ni time masuk 1 year anak saya pun mcm lost appetite. xtau laa sbb kebetulan tukar maid, jadi rasa masakan da beza kot. saya pun try bg mcm mcm, siap nasi campur ice cream. pun xnak. lepas tu saya try bg vitamin appeton, sejak tu da start kuat makan. satu hari 3 kali makan bubur. tu pun beli bubur ready made dalam cup warna hijau jenama seri aji x silap perencah dia saya bubuh sikit je. . rasa mcm bubur mcd sbb kalau bubur yg kena masak dia xnak. kalau bubur saya yg suapkan dia slalu, kalau makan mee ke ape dia makan sendiri.