6 bulan 11 hari

Salam mummy semua saya nak tanya anak saya dia mcm kurang berminat nak makan dia lgi prefer nenen dri makan . Saya jadi stress la sbb sya dh cuba pelbagai . Mula2 dia minat jugak nak makan skrg makin kurang pulak selera dia . Dia asyik menangis nak nenen badan ja . Memang mcm tu ka? . Skrg sya baru bagi makan nasi shri skli dgn buah waktu ptg . Kdg tu buah pun tk sempat bg sbb dia qeyau nk nenen dan terus tido

3 Balas

Its okay. Awak kena faham, makan ni benda baru untuk dia. Ambik masa untuk dia adapt dan belajar, sebelum ni kan dia minum susu je. Jangan letak expectations terlalu tinggi. Kita offer je dekat dia. Susu masih keperluan utama. Kalau awak ada facebook boleh join group Happy Baby Foods Malaysia. Banyak info boleh baca.

7mo ago

Tq sis , sya jdi stress sbb dia taknak mkn langsung kalau makan sikit2 okay la skrg dia tutup mulut rapat tknk mkn

anak sya pon sma..okay memula tu .pstu bila.makin lam dia xnak accept makanan..nak susu je huhu rsau juga kkdag nurse dok surh bagi 2kli shri..msalahnya bila suap dia tiup ,or ludah balik haha adoi pening kita rsau pon ada..

7mo ago

biskut apa tuu..boleh share x? sya nak beli biskut tp xthu apa yg sesuai nya sis sbb bnyak biskut tggi msg🥲

Anak sy beberapa hari lagi dah boleh makan. Nervous plak sy 😂 hopefully ok la..

7mo ago

Klau u tak bkerja , u bleh amalkan minum susu kurma bagi susu bnyak . And then rajin2 bagi baby isap puting nenen tu . InshaAllah ada susu dlm msa yg sma jga mkn sama . Ank sya pun fully breastfeed botol dia tknk langsung puas tukar botol tetap taknak 🥲 kwn sya ckp biarkan ja bagi org lain susukan pakai botol mesti dia minum klau lapar klau mak suapkan memang dia tknk .