confuse

Nak tanya pampers untuk newborn nk kena beli berapa pack ye? Sbb saya baru beli 1 pack ada 60 keping. Agak agak cukup tak ye sbb takde pengalaman lagi

19 Balas

Ok je. Try 1pack dulu. Kl dah nk dekat abis, tgk baby still muat pakai boleh beli another one. Sbb takut baby ni cepat membesar. Beli byk2 nb pampers tup2 dh pakai saiz lbh besar plak. Rugi dh kat situ..😅

Saya beli 2 pack je tp mmg byk guna sbb baby baru lahir byk berak. Habis je pack tu terus tukar saiz s. Cukup sebulan baby dah besar sikit, aritu ada terselit sekeping saiz NB, try pakai jd sendat. Haha

Sye xblii pn pampes newborn .. Klo blii pn bli yg kecik je .. Sbb tlii pusat dy xlme ntyy cabut .. N sye tros blii size s ... Newborn ni SME je size .. Cme ad lekuk je kt dpn dy untuk talii pusat ...

Masa baby sy dulu guna 2 pack petpet 60pcs & 1 pack drypers 64pcs untuk sebulan pertama je, pasal lahir halus je + banyak berak Lepas sebulan terus pakai saiz S sbb laju badan naik tembam. Hehe

Saya beli pampers newborn 6pack (total anggaran 150pcs) habis guna semuanya..ikut pada baby awak..kdg2 baby bile kencing sikit pown dah x selesa so kena tukar..

ckup, nti bru beli tmbah.. kdng wlaupn baby bru lhir.. ade baby yg besar.. bambam, kdng saiz kena S utk keselesaan bayi.. trlalu ketat nti baby xselesa..

Sy pn beli 1pack. Sbb nk tgk baby ok ke x pki. Takut x serasi nnt ruam. Lgpn xtau saiz baby. So better la beli 1pack dlu.

Cukup dulu sis. Kita taktau baby besar mana, lagipun baby cepat membesar. Beli banyak banyak takut tak sempat pakai.

Cukup sis.. tgu baby lahir dlu tgk berat, sb takut nanti x muat newborn nk kena tukar size.. nanti baru beli lagi..

Bl 1 pek je dulu..nak tgk pampers tu serasi atau x dgn ank..kdg2 ada baby yg cpt bsr,dh kena tkr saiz pampers..