Gerakkan baby bawah perut

Nak tanya, normal ke rasa pergerakan baby atau baby tendang bahagian bwh perut je atau dkt dgn rahim..tempat lain tak ada rasa pun..kandungan 23week

6 Balas

Kalau sis ni tahu ni la kedudukan baby waktu 5 bulan berkemungkinan saiz rahim dan baby aras pusat atau bawah pusat setiap baby lain ii saiz walaupun umur sama, sbb tu selalu rasa tendangan baby dekat bawah je nnt bila kandungan dh 7 bulan ke atas rahim dan baby makin membesar smp ke atas pusat time tu baru boleh rasa gerakan pada atas pusat☺️

2y ago

very good info..thank you

Normal kot. Sy 24w dah masih rasa bawah pusat. Tp da start rasa kat pusat dah baby da membesar sikit agaknya da naik sikit.

2y ago

okay..hrp nt dia brtukar ke atas lah..terima kasih

normal kot sis, bby kecik lg jd dia msih kt bwh.. sy pun 20week rsa gerak dkt area bawah tu je haha

2y ago

oh since ramai kata okay..mmg normal la kan

normal sis .. tnggu laa beberapa weeks LG , dia pusing² ats kbwh kiri kekanan🤭✨

norml sbb dia kcik lg misi ckp ..dia maen dkt bwh dlu

oh yeke..terima kasih