tendangkan baby atau pergerakan baby

Assalamualaikum mummy² semua, nak tanya berapa minggu ya kita akan rasa baby tendang/tumbuk/rasa pergerakannya kat perut kita? #anakpertama #16minggu3hari

14 Balas

Seawal 4bln tupun tgok prut ibu la.. Sy ank first sush nak ase.... 5 6 bln br ase tu smua.... Ank no2 ni 4bln da bole ase dia grk2 skrg dah 6buln lbh masyallah kuat tendngknya.. Lewat makn mengeras thnt smpai skit pinggng.... Aishhh

Saya 16w tu ada rasa tapi lembut je dia gerak.ni dah masuk 20w gerak and kick dia bukan main lagi smp rasa senak bawah perut .sesekali smp rasa nak terkencing pun ada..😬

Saya 17w da rasa cuma sure xsure je.. Msuk 18w lebih ni yep.. Rasa dia gerak.. Ngiring kiri ke kanan kee rasa dia ikot skali😅 cam berat sbelah je

4y ago

Sama.. mula2 x sure is it baby kicks or angin.. but by 18week mmg sure da rasa baby kick.. even baru baby 1st.hihi

Waalaikumussalam saya dpt rsa baby gerak 18/19 weeks mcm tu..now dah 25 weeks semakin aktif dia bergerak² dlm perut ni hehe..

Saya 18weeks baru rasa bby gerak.. Now 28weeks makin active si kecik ni kick huhuhu

sy dh 18minggu pun tk rasa lg.. Teringin nak rasa tp taktahu bila dia nak tendang😌

Saya 16 weeks dah rasa dia tendang,slow2 satu tempat...

Sy 17w dh rasa berdenyut. Tp slow je n lembut je.

4y ago

Sesetgh akn rsa sis..sy 16weeks rsa mcm angin2 n denyut2.. smpai geli lak rsa..kdg2 je rsa..

Saya 18minggu bru rsa pgerakan bby

4y ago

Sama la hehe

20w.. baru rasa dia gerak...