Preggy Mommy

Nak tanya , normal ke kalau trimester pertama kehamilan berat badan turun sebab kurang selera makan sebab alahan ?

25 Balas

Sy dlu turun 2kg lebih. Ni baby dah 13w berat naik 1.1 kg, misi kata berat naik byk pulak 🤣

4y ago

Mcm mcm ye.. btw terima kasih sis kongsi pengalaman😂😂

Normal. Sye pon dri 47 trun jdi 43.ni struggle naikkan berat balik.. Nnti kme mrah dgn misi

4y ago

Thank you sis 👍👍

Normal sis.Saya 1st trimester turun 4kg.Masuk 2nd trimester baru la naik berat badan.

Rasa nyea normal kot awal khmilan. Sbb sya pon sama trun2kg xda selera mkn n muntah2😅

4y ago

Thank you sis 😘

Normal sis.. Sy dlu pown cam tu.. Smpai kene marah ngan nurse la.. Hehe

4y ago

Sama2.. Sy da 4 bulan baru ada selera mkn.. Tu pown berat x naik byk.. X smpai 2 kg pown..

Saa sblum preggy 68kg trun 58kg n skrng 38w6d 70kg

Normal. Sy 3kg turun sbb mabuk 😂. Nurse ckp normal.

4y ago

Terima kasih berkongsi pengalaman 👍👍💕

normal sis..sama mcm saya..turun 8kg😅

4y ago

itula pasal sis..mmg x lalu nk mkn..risau jgk baby dlm perut tkdpt zat yg cukop..skrang mmg byk ke buah je..🤦🏻itu pun puas telan..🤣nasi ayam ikan mmg x lalu...smua muntah jee🤦🏻

Normal sis.. saya pun macamtu

Normal says 5 kg turun