Siapa tau ni ruam ke ape?

Nak tanya ni ruam ke? Kat dahi baby. Mcm kasar2 skit bila sentuh. Mcm mna hilangkan eh

Siapa tau ni ruam ke ape?
18 Balas

mcm cradle crap. anak sy dulu kena bhgn kening dia. sy letak lotion. then esoknya bila nak mandi, sy ambil kapas bg basah guna air suam.. gosok slow2.. dia akan terbuka.. gosok sehingga bersih. x pasti klu ada tips lain. tunggu mommies bg pndpt.

Salam🌹..Dalam ni ada tak ya parent yang tak kumpul point drypers & point petpet? Saya nak boleh ke?😅 Dari dibuang, sayang pulak rasa...klau ada pm saya ya 🥰 http://www.wasap.my/+60149481809/Koddrypersdanpetpet

anak sy ..sy pakaikan alovera gel..mgkin sebab berpeluh ke apa sbb sblum tu xda. bila balik rumah beberape hari tu ada. alhamdulillah ok makin hilang..skarang da normal da kulit dia.

baby bru lahir x perlu sabun mndian.. just pkai kn olive oil or vasellin for baby.. ada jual cap warne pink.. dulu ank sy cm ni kt tgn n kaki.. kt kk nurse suruh pkai vasellin..

sebahagian baby baru lahir normal gini.. kulit kering tak perlu pakai sabun syampu dulu. cuba guna minyak zaitun/minyak kelapa dara, gosok gentle dgn kain lembut.

Kerak tu.. anak pertama saya ada sampai kening. Sapu baby oil atau olive oil, gosok perlahan2 kat tempat yang ada tu. Nanti lama2 dia hilang.

anak sy pun begini juga dulu..letak krim apa2 pun tidak berkurang last2 baru tau sabun mandian yg buat begini

anak saya masa newborn ada jgk. tk pkai apa. tp tk teruk mcm ni.. btw blh tnya nurse apa ptut buat

sapu losyen ...sye suggest cetapchil beli kat farmasi ...if ada pkai kn bedak pda baby better stopkn dluu

6mo ago

Xpakai bedak pun. Ni pun baby baru 7 hari ni. Baru 2-3 hari perasan dahi ade mcm kasar2 ni..

Baby saya pn masa lahir ada mcm ni. Lama2 nnti hlg juga. X perlu buat apa2 pun 😅