Ni ruam panas ke?

Tumoang tanya baby saya baru 17 hari. Ni ruam panas ke berbiji2 camni? Mcm mna nak hilangkan? Kesian pulak tengo.

Ni ruam panas ke?
11 Balas

Tu alergic sis.. Better g kk ok.. Sbb byk isu lw nk ckp. Sabun bedak lotion n susu pn bole jd.. Sy ank no2 kalah dgn lotion pureen time bby dlu.. Wlpn da 4 5 bln try pky mang dy kalah.. So da tau.. Sy guna vaselin je as a lotion..

5mo ago

Hehe dah ok dah sis ruam panas je ni. Ni post seminggu lebih yg lalu. Skrng dah elok dah kulit dia.

Sama mcm sy alahan mengandung kne mcmni jgk. Pegi check hospital dpt ubat allergic dgn cream ceradan. Dh tiga bulan sy x hilang2 lg ni 😭. Klu peluh or panas akn jd lg teruk

Macam banyak samgat dah tu sis. Tak sesuai untuk tanya petua kat sini. Sis bawa terus jumpa dr. Dr lagi tau ubat apa yang sesuai untuk anak sis 😊

bwk pegi klinik.. jgn tnye petua2 kt sini.. ssuai dgn anak org, blum tentu ssuai dgn anak kte.. nmpk mcm teruk jgak tu..

Ada pakai sabun ke? Kalau baru2 lahir tak perlu pakai sabun. Mandi dgn air suam sahaja. Bedak2 or lotion pun tak perlu..

stop segala sabun, lotion & bedak. mybe produk tu xserasi dgn baby. bwk g klinik.

Try snow white strawberry kat tiktok.. ramai pakai and so far okay

Bawak pegi klinik untuk dapatkan rawatan lanjut sis

rasa mcm allergic reactions

pergi klinik