Tepuk tangan

Hi! Nak tanya mommy2 semua, normal tak anak 10 bulan 26hari tak tepuk tangan lagi? Saya dah ajar dia dari 9 bulan, taknak jugak dia tepuk. Mcm malu2 pun ada. Bila sy ajar dia mcm keraskan tngan dia. Kdg bila kita ajar dia buat2 tengok benda lain. Eye contact ok, pggil nama pun ok je. Klau bgitau nak susu, dia dtg kt kita. Dah bleh berdiri tnpa bntuan, bleh mlangkah 2-3 step. Ad tak sini mommy yg anak dia lambat tepuk tngan. Risau 🥺

2 Balas

ambik masa tu. sy pun ajar anak dri 8bln. 9bln baru dia pandai tepuk. sambil ajar tu smbil nyanyi lagu. so setiap kali sy nyanyi lagu tu, dia akan tepuk tgn.

4w ago

sy bukak mrs Rachel baby. apa yg dia ckp, sy ckp. apa yg dia buat, sy buat. awk try buat. kot2 menarik perhatian dia

Jgn risau sis. Biasa la tu nanti lama2 dia akan ok. Mgkin dia pandai dalam hal lain. Jgn terlalu risau okies

4w ago

Sis kena rajin nyanyi tepuk amai2 tu. baru dia excited sis